Annons
Nyheter

Pontus Steneros: Tänk på detta när du skriver på Opinion

Publicerad 30 augusti 2016
Pontus Steneros.
Pontus Steneros.

Nu när sommartorkan har börjat släppa och min mejlkorg fylls på i snabbare takt med insändare och debattartiklar tänkte jag påminna om de riktlinjer vi har på tidningen angående opinionstexterna ni skriver:

• En debattartikel får max vara 3 400 tecken inklusive blanksteg. Den måste också vara underskriven med namn.

Annons

• En insändare får vara max 2 000 tecken med blanksteg inräknat. Vi prioriterar de insändare som underskrivna med namn. Vill du vara anonym och skriva under med en signatur måste vi på redaktionen ha ditt namn och telefonnummer.

• Skriver du för något organiserat intresse måste det framgå.

• Skriver du rakt, personligt och argumenterar sakligt i en fråga av betydelse för Smålandspostens läsare ökar chansen för publicering.

• Vi tar gärna in repliker, men tänk på att fatta dig kort.

En fråga som engagerar just nu är den om hur fort man ska få köra på riksväg 30 mellan Lammhult och Växjö. Den senaste veckan har en rad insändare och debattartiklar handlat om just detta - att hastigheten på sträckan sänks från 90 km/h till 80 km/h.

De flesta som har skickat in texter är inte nöjda. Exempelvis skrev Växjö kommuns kommunalråd Bo Frank (M) och Nils Fransson (L), byggnadsnämndens ordförande i Växjö kommun, en debattartikel den 26 augusti där de menade att det är en klart defensiv taktik att i ett nationellt prioriterat vägnät föreslå sänkta hastigheter i stället för att öka trafiksäkerheten genom investeringar.

I gårdagens tidning följde Kristdemokraterna i Växjö kommun efter och menade att partiet inte accepterar en hastighetssänkning.

På den berörda sträckan ligger det lilla samhället Ör. Och i dagens tidning tycker signaturen Örbo till om hastigheten. Skribenten ger tummen upp till sänkningen och vill dessutom se fartkameror på sträckan så att hastigheten hålls.

Fortsätt tyck till och skicka era texter till opinion@smp.se.

En fråga som engagerat på sistone är den om hur fort man ska få köra på riksväg 30 mellan Lammhult och Växjö.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons