Annons
Oskarshamn

Nya förhör väntar efter misstänkta mordet

Den tekniska undersökningen pågår fortfarande efter det misstänkta mordet utanför Oskarshamn. Nu väntar nya förhör för att försöka ta reda på vad som egentligen hände på platsen på fredagskvällen.
OSKARSHAMN • Publicerad 4 mars 2018
Polisens undersökning vid brottsplatsen pågick under lördagen.
Polisens undersökning vid brottsplatsen pågick under lördagen.Foto: Ola Antonsson

Polisen är fortfarande väldigt fåordig kring det misstänkta mordet i orten väster om Oskarshamn. Den tekniska undersökningen pågår fortfarande och det kan inte uteslutas att föremål behöver skickas till Nationellt Forensiskt Centrum för ytterligare undersökning.

– Vi får se om det behövs skickas föremål eller annat dit, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral i region Syd.

Annons

En man i 35-årsåldern är anhållen misstänkt för mord. Han och offret ska ha känt varandra.

– De ska vara bekanta, sedan ska vi utreda exakt vilken relation de har till varandra men de är inte släkt i alla fall, säger Calle Persson.

Enligt uppgifter till Barometern-OT ska mordplatsen vara i garaget, något som polisen inte vill kommentera.

– Det vill jag inte gå in på, säger Calle Persson.

Är det alkohol inblandat?

– Inte vad som har nämnts, sen får vi se vad vi kan reda ut. Det viktigaste för oss nu är att reda ut hur och vem, inte varför. Om den misstänkte nekar till brott är det svårt att få svar på varför, men vi ska försöka svara på den fronten också, säger Calle Persson.

Vad är nästa steg i utredningen?

– Närmsta steg är att hålla förhören, sedan få klart den tekniska undersökningen och senare i veckan se vad rättsmedicin kommer fram till.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons