Annons
Nyheter

”Det är det sjukaste jag har varit med om”

Han har medverkat i filmen Livet är en schlager och fått människor att svimma. I år firar Jesper Odelberg 20-årsjubileum som komiker med föreställningen Odelberg & Siekas kommer ut.
Nyheter • Publicerad 26 oktober 2012
Jesper Odelberg och Anna Siekas kör kaxig ståuppkomik.
Jesper Odelberg och Anna Siekas kör kaxig ståuppkomik.Foto: Linnea Brundell

– Jag vill inte avslöja för mycket men jag gör saker som jag aldrig tidigare har gjort på en scen, berättar Jesper som turnerar med komikern Anna Siekas.

Jesper slog igenom 1997 i tv-programmet Släng dig i brunnen. Sedan dess har han tolkat svenska visor på skiva, turnerat med bland andra David Batra och Johan Glans och uppträtt med Bohuslän big band. Ett av hans starkaste karriärminnen är från Skellefteå under slutet av 1990-talet.

Annons

– Jag skulle uppträda i något stort tält och så hade de ställt fram kravallstaket. Jag frågade en av vakterna om vilken artist som skulle uppträda efter mig och han svarar: “Nej, det är till dig!” Det är det sjukaste jag har varit med om, berättar Jesper.

Väl uppe på scenen stirrade han ut över ett hav med människor.

– Du vet hur tjejer kunde stå och skrika till The Beatles på 1960-talet– så var det. Det var tre tjejer och fyra killar som svimmade och som lyftes ut. Vakterna sa till mig att jag var tvungen att vara beredd på att publiken kunde storma scenen.

Det slutade med att Jesper fick vakteskort därifrån.

– Det trodde jag verkligen inte var möjligt när jag började med stand up - att jag som en funktionshindrad man i rullstol med en cp-skada kunde få en sådan uppmärksamhet, säger han.

I kväll intar Jesper scenen tillsammans med Anna Siekas. Duon har märkt att om Anna är kaxig mot Jesper så har det hänt att delar av publiken tar illa upp.

– I bland blir det att folk ser på mig som helig och det vill jag inte. Hon kan skämta om att jag är en jävla diva och om min cp-skada. Sedan kan jag i min tur skämta om att hon är en underdog och bara har hållit på med komik i tre år medan jag har hållit på i tjugo år, säger Jesper.

Palladium, Växjö, fredag 26/10

Sofie Petersson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons