Annons
Nyheter

Africa Putumayo/Border

Nyheter • Publicerad 16 oktober 1999

Afrikansk popmusik skiljer sig inte så mycket från all annan pop ­ i bästa fall är den både melodiös och rytmisk och har den där lilla haken som gör att man minns den åtminstone några timmar efter att man hört den.

Den här samlingskivan innehåller tolv låtar med tolv afrikanska artister av vilka några är väl etablerade. Mest kända namn är den vite sydafrikanen Johnny Clegg. Mest udda är sångarna från Togo och Kamerun. De flesta låtarna är tämligen nyinspelade, den äldsta är från 1990..

Annons

Ni som eventuellt förväntar er etnisk musik när ni ser namnet Afrika på en skivtitel bör se upp. Popmusiken härjar lika vilt på denna kontinent med en halv miljard människor som någonsin i Europa, USA eller övriga världen. På den här skivan finns till exempel flera låtar med starkt latinamerikanska influenser..

Ännu för tio år sedan hade afrikansk musik starka inhemska rötter men på senare år har sammanblandningen med andra kulturer blivit total.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons