Annons
Nyheter

Anropa aporna

Nyheter • Publicerad 3 april 2004

Skivtitelns anagram är kul men inte så märkligt. Speciell, minst sagt, är däremot musiken på den här Stockholmstrions första fulllängdare.

Primitiv synt och trummaskin ger sken av 1980-tal, tidig Depeche Mode, eller hellre mer respektlösa band som Orchestral Manoeuvres In The Dark och KaS Product och kanske till och med Cabaret Voltaire. Men musiken andas 2004 och texterna skulle knappast kunna vara skrivna på 1980-talet utan beskriver nutid. Bob Hund, Ståålfågel och Philemon Arthur & The Dung är svenska möjliga jämförelser.

Annons

Naked Ape har ett 50-tal konserter bakom sig och har spelats i radio. Bandets lekfulla musik får stöd i de roliga texterna på svenska. Sångarens mjuka skånska diftonger slipar fram en charmfull avspändhet. Tempo och melodi varieras skickligt.

En verkligt fräsch skiva. Rekommenderas.

Per-Olof Åstrand
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons