Annons
Nyheter

Antique:Opa Opa

Nyheter • Publicerad 16 oktober 1999

Det är mitten av oktober. Mer olägligt än såhär kunde den kanske inte komma. Det är långt till sommaren. En evighet faktiskt. Trots det är skivbolaget och fenomenet Antique optimistiska och vågar släppa en sommarplatta mitt i kyliga hösten.

Med texter på grekiska och engelska har Antique förvånat svenska skivköpare. Kunde man göra bra musik på bouzoki? Ja, det är kanske en definitionsfråga, men plattor har de hursomhelst sålt. Debutsingeln Opa-Opa har länge legat högt på listorna och det är såklart inte helt oförtjänt. Det är en riktigt bra låt, som när man väl hört den en gång är omöjlig att få bort ur tankarna. Vare sig man vill eller inte.Men som alltid med plötsliga och stora genombrott är det svårt att följa upp den första Hiten. Antique har stött på samma problem och utöver titellåten finns ingen riktig dans-golvsplåga på albumet. Med resurser som dessa skulle Antique dock enkelt kamma hem nästa års Schlager-EM åt tidigare segerlösa Grekland. Det är definitivt deras forum.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons