Annons
Nyheter

Beyoncé: Beyoncé

Att tala om Beyoncé i termer som en av världens mest framgångsrika sångerskor vore att underskatta henne. Hon går inte att jämföra med någon annan kvinnlig artist i dag. Älskad och respekterad, hyllad och dyrkad – Queen B är ett modernt fenomen.
Nyheter • Publicerad 26 november 2014
Foto: 

Den 13 december förra året släppte hon utan förvarning och marknadsföring sitt femte studioalbum Beyoncé via iTunes, vilket skapade enorma reaktioner och resulterade i över 800?000 digitala kopior sålda på tre dagar. För produktionen står bland annat Justin Timberlake, Sia, Timbaland och stjärnskottet Boots och på låtlistan hittar vi gäster som Frank Ocean, Drake och familjen Carter –?både maken Jay-Z och dottern Blue Ivy. Billboard 200:s förstaplats var given första veckan och i dag är 5 miljoner upplagor sålda.

Året 2014 blev därmed intensivt. Singlarna XO, Drunk in Love, Partition, Pretty Hurts och Flawless spred sig alla som en löpeld från öst till väst tack vare världsturnén The Mrs. Carter Show World Tour, som därefter följdes upp med On the Run Tour där hon gav sina fans möjligheten att se henne och Jay-Z sjungan Drunk in Love hand i hand.

Annons

Allt detta resulterade i det vi har framför oss nu – Beyoncé Platinum Edition med fyra skivor. Originalalbumet, sex nya spår samt musikvideor till samtliga spår och även liveinspelningar med tillhörande film som HBO gjorde i samband med hennes senaste turné.

Innehållet på albumet speglar populärmusikens grundstenar. Att våga följa sina drömmar och mål mixat med hits om kärlek och sex. I Beyoncés fall med en feministisk underton. Hennes självsäkerhet i kombination med en experimentell produktion med jazz- och soul-influenser som bryter av de klassiska RnB-tonerna gör det till ett komplett album inom sin genre. Tillsammans med de visuella inslagen i form av videor visar hon att ingen kan förneka hennes plats som drottning på tronen.

Moa Swalling

Beyoncé

Beyoncé

(SME)

Betyg: 5/5

Lyssna på: Partition och Heaven.

Marie Fransson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons