Annons
Nyheter

Billy Bremner: A good week¹s work

Nyheter • Publicerad 23 oktober 1999

När Billy Bremner, före detta gitarrist i Rockpile, ger ut nya soloalbumet A good week¹s work tar han hjälp av Sverige. Sedan några år tillbaka har denna smått legendariske skotte spelat ihop med Refreshments från Gävle. Numera har han dock lämnat bandet som fast medlem, men de forna bandkollegorna Joakim Arnell, bas och Niklas Aspholm, trummor, backar upp på plattan som är inspelad i Sverige - under en veckas tid 1998.

Musikstilen är intakt från glansdagarna med Rockpile, ett sound som också Refreshments anammat. Okomplicerad gitarrbaserad rock med melodisk pop och countryinfluenser.

Det svänger bra och bland de 13 låtarna återfinns Lookin¹ back, thinkin¹ ahead som finns med på Refreshments andra och bästa album, Trouble boys från 1997. En platta som rekommenderas minst lika varmt som denna inom genren.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons