Annons
Nyheter

Caroline af Ugglas: Mrs Boring

Nyheter • Publicerad 30 oktober 1999

²Shes a funny kind of girl².Hon har jämförts med Pippi Långstrump. Den uppkäftiga, upproriska tösen från fina familjen. Pippis pappa var negerkung. Carolines är adelsman. Både flickorna rider till affären. Jämförelsen går liksom inte att undvika och när Caroline af Ugglas släppte sitt debutalbum Ida blue för några år sedan spann hon vidare på myten om sig själv som trasdocksflicka. Sr & Jr knockade även den bäste med sitt spretiga rocksound och det var obstinat och tjurigt. Samtidigt bra och roligt.

Nu är Caroline lite äldre. Hon har, åtminstone delvis, släppt Pippi-stuket och lugnat ner sig. Det svänger till och med lite 60-talspoppigt på sina ställen och särskilt i makalöst söta Its a skill to be thrilled. I Light up your life låter splittrade Caroline som om hon vore från Japan och det spretar och studsar fram och tillbaka. Precis som hela plattan. Trots att allas vår adelsdam blivit en bättre sångerska och bättre låtskrivare har hon inte hittat någon riktig profil. Mrs Boring har lite svårt att beröra, men är stundtals en fin, ganska lycklig historia. Och hon är minsann en rolig tjej, den där af Ugglas.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons