Annons
Nyheter

Confessions

Nyheter • Publicerad 3 april 2004

Inför sin fjärde skiva Confessions har r?n?b-stjärnan Usher sagt att han ska avslöja ett och annat. Låten Confessions part II handlar om att han gjorde en annan tjej med barn när han var ihop med sin flickvän. När det i verkligheten tog slut mellan honom och Chilli från TLC drog alla sina slutsatser. Men då säger Usher att han i låten bara inspirerats av vad folk runt omkring honom varit med om och att det är sådant många kan relatera till, bla bla. Jaha, så var det med den bekännelsen... Och även om det skulle vara sant, hur spännande är det?

Intressantare då att kolla in vad han har att erbjuda musikaliskt. Den slicka, självsäkre och diamantbeströdde entertainern Usher har ju gjort en riktig dans-hiphophit med singeln Yeah. Det enkla är ofta det suveräna: en monton synthslinga, Ushers mjuka röst ihop med Lil? Jons vrålande i bakgrunden och Ludacris gäst-rap.

Resten av skivan är dock inte lika cool, utan låter mest som Usher brukar göra. Modern r?n?b av bästa snitt i form av mjuka ballader och smågungande danslåtar. Ingen låt når egentligen når upp till samma självklara klass som U remind me från förra skivan 8701. De som är där och nosar är Burn, Throwback och Caught up. Men Confessions skulle tjänat på att ha blivit ett antal släpiga ballader kortare.

Helena Söderlundh
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons