Annons
Nyheter

Dante: True emotion

Det är snygg urban soul som ibland riskerar att trilla över i den sortens anonyma musik som spelas i klädesaffärer som vill ge signaler om att de är hippa.
Nyheter • Publicerad 12 november 2014
Foto: 

När Dante Kinnunen fick kontrakt att göra en egen skiva insåg han att han aldrig skrivit musik. Han har trummat i The Concretes, producerat (kommande Titiyoskivan) och sjungit, bland annat med pappa Toni Holgersson. Men skrivit? Nej. Dantes bakgrund – och framtid – som producent hörs. Det är snygg urban soul som ibland riskerar att trilla över i den sortens anonyma musik som spelas i klädesaffärer som vill ge signaler om att de är hippa. Med tanke på att skivan var försenad redan våren 2012 låter den oväntat avskalad. Något Chinese democracy-syndrom hörs inte spår. Och med mer låtskrivarvana kan artisten blomstra.

Ola Claesson

Dante

True emotion

(BASELINE/SONY)

Betyg: 3/5

Lyssna på: Champagne problems.

Marie Fransson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons