Annons
Nyheter

Faith Hill:Breathe

Nyheter • Publicerad 10 mars 2000

Med nya albumet gör Faith Hill ett seriöst försök att närma sig Shania Twains höjder. Hon har legat hack i häl länge men nu är det allvar. Medan Shania är gift med sin låtskrivarpartner och producent Robert John ²Mutt² Lange har Faith Hill ingått heligt förbund med countrysångaren Tim McGraw. De båda sjunger duett i Let¹s make love, som är en powerballad av stora mått. Rösterna matchar varandra perfekt. Både Shania och Faith är snygga countrypinglor. Mer än tidigare gör Faith Hill sak av det. Hennes fördelaktiga yttre finns väl dokumenterat i häftet. Shania Twain skriver de allra flesta texterna själv, medan Hill låter andra sköta det jobbet. Men trots att det är andra hjärnor bakom texterna ikläder hon sig rollen så pass bra att lyssnaren tvivelsutan uppfattar de bevingade kärleksorden som hennes egna.Svenska Louise Hoffsten och Leif Larsson har skrivit en av låtarna ­ Bringing out the Elvis som är det bluesrockigaste av skivans 13 spår. För övrigt den enda låten på skivan som saknar steelgitarr! En uppgift som Paul Franklin annars sköter och han gör det verkligen förnämt i Breathe som är skivans riktigt stora låt. En tempoväxlare där Faith Hill verkligen visar prov på sin känsliga röst som genomgående är starkare här än på förra plattan. Hon gör också en liten pärla av Bruce Springsteens bagatell If I should fall behind från hans Lucky town-platta och i samma andetag är Love is a sweet thing en låt värd att nämna.

Breathe kommer givetvis att gå hem i Staterna, men frågan är om svenska skivköpare tar emot den lika varmt som de har gjort med Twains Come on over? Den är faktiskt värd det. För även om den genuina countryn har fått stå åt sidan för mer popiga tongångar, vilket kritiseras av många, så är detta det nya Nashville.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons