Annons
Nyheter

Fidget: Glad to be your enemy

Nyheter • Publicerad 10 april 1999

Detta är ett av Göteborgs främsta band med den förtjusande sångerskan Nina Natri som stuffar runt i fronten. Genialiska textfragment och små men smarta refränger är den drivande motorn i Fidgets musik som inte låter som någonting annat. Det skulle möjligtvis vara små spår från tidiga The Breeders i de mer rockiga låtarna. Ljusa synthslingor, finstämda orglar, svala gitarrer och en hes, naiv röst blandas med tyngre takter.

Att bara läsa texterna är ett helt äventyr genom Autobahn, sweettalking, preshrunk looks och kalashnikov backbones som sätter igång fantasin.Fidget är roliga och snygga att se på scen. Efter singeln To hell with music (it makes no sense) behövs det inga andra förklaringar till att gilla Fidget, ett av Sveriges bästa popband.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons