Annons
Nyheter

Genuwine: 100%

Nyheter • Publicerad 27 mars 1999

100% är den genuine amerikanens andra album. Exemplariskt producerat av superproducenten Timbaland. Tidigare har han bland annat hjälpt till på Ginuwines genombrottssingel Pony (som jag själv aldrig hört), SWVs Can We and Aaliyahs One in a Million och dessutom skapade han mycket på Missy "Misdemeanor" Elliots genombrottsalbum Supa Dupa Fly.

Ginuwine spelar på samma sida som R Kelly. Det är soul av ypperlig klass. Inte mycket skiljer de båda sångarna. Det är kärlekslivets alla faser som mutas in och undersöks. Upptäckten, åtrån och förlusten. På ett behagligt osexistiskt vis. Detta är en riktig gentleman.

Annons

På Genuwines plussida är att hans platta inte är överdrivet lång, vilket R Kellys var, och att han har ett starkt stöd från ljuden och rytmerna skapade av Timbaland. Speciellt No. 1 Fan har en mycket intressant och passande stackatorytm. På minussidan är ju då att han trots allt inte har en röst som kan tävla med R Kellys exemplariska soulröst.

Tyvärr avslutas hela skivan också med en cover av Michael Jacksons She´s Out Of My Life som bara är så smaklös som en cover på just Michael Jackson kan vara.

För övrigt. Om du ska verka genuin. Döp dig inte till det. Det blir bara löjligt.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons