Annons
Nyheter

Guineapigs:Civilization Inc.

Nyheter • Publicerad 6 mars 1999

Man skulle faktiskt kunna kalla detta för en svensk variant av Bad Religion om man vill göra det lätt för sig. Men det är faktiskt inte fel att uttrycka sig så. Punkrock som det svänger om helt enkelt. Guineapigs gör musik med västerländska influenser. Detta är Boråskillarnas andra fullängdare. Elvis never left the buildning, som förra skivan hette blev väl ingen succé direkt och det har varit tyst om de här killarna ett bra tag.

Förut var det mer punk än rock som gällde för Guineapigs, nu är det tvärtom. Detta är inte särskilt spännande. Jag frågar mig om den riktiga punken är död eller inte, de flesta band mjuknar och hamnar i rockfacket.

Guineapigs skriver politiska texter fortfarande. Men de gör å andra sidan tråkigt trallig och lamt melodiös punkrock. Producerad av Per Granberg, närmast en legend i dessa kretsar.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons