Annons
Nyheter

Hugh Scott band II

Nyheter • Publicerad 23 juni 2006

Om att vara övertrasserad på Sparbanken. Att få obehagliga och skumma brev från frisören i Svalbard. Att upptäcka att avgasröret har spruckit precis när man är halvvägs på väg ut till landet - och därför måste återvända till Lund igen. Att vara ung och omogen i Spanien och ge sig i slang med en matador. Och om att ge tips om hur man gör en sanslöst god omelett.

Allt detta och lite därtill berättar Hugh Scott Band II om. Bakom bandet står förstås (vilket de som kan Torssons historia förstås redan räknat ut) Bo Åkerström. Denna gång har han sällskap av Anders Åborg, Aston Reymers Rivaler, Dan Persson, basist i Torsson och Love Eckenberg, 14-årig jazztrummis från Höganäs.

Annons

Receptet är som vanligt:

Inget är för smått, inget är för futtigt att skriva låtar om. En resa till Christchurch, Nya Zeeland, är också en viktig ingrediens på denna skiva (vilket albumtiteln vittnar om).

Allt är inspelat enligt recepet "Bandet går". Vilket här innebär liveinspelat i en källarstudio med små omkostnader. Säljs dessutom mid-price, för enligt Bo Åkerström gör de låga omkostnaderna att ett källarband som detta inte behöver ta så mycket betalt: "Det känns inte rimligt att en platta med oss ska kosta lika mycket som en med Lordi".

Ett riktigt fynd alltså! Torsson regerar vidare, fast nu under andra former. Och nu som det en gång var ämnat: Bandet går. Tystnad. Tagning.

Anders Tapola
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons