Annons
Nyheter

Jojje Wadenius, Jan Lundgren & Arild Andersen: Jul på norska

Trions spel är genomgående utsökt sofistikerat, och musikaliskt är det en fördel att de norska visorna är betydligt mer obekanta än de svenska
Nyheter • Publicerad 11 december 2013
Foto: 

Efter plattan med svenska julvisor i ultralaidback jazztappning från 2009 är det nu dags för pärlor från den norska julviseskatten. Trions spel är genomgående utsökt sofistikerat, och musikaliskt är det en fördel att de norska visorna är betydligt mer obekanta än de svenska, eftersom de är mindre belastade av decennier av tomtestök och därför mer njutbara helt i sin egen rätt. Åthävorna är små, och istället satsar man på att sjunka djupt ner i melodierna. Möjligen kan det vara lite väl stillsamt ibland, men det räddas allt som oftast av en gitarrslinga av Wadenius som sätter allt på slädspåret igen.

Magnus Nilsson

Jojje Wadenius, Jan Lundgren & Arild Andersen

Jul på norska

(Warner)

Betyg: 4/5

Bästa låt: Romjulsdrøm

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons