Annons
Nyheter

Klintberg:The great unknown

Nyheter • Publicerad 6 mars 1999

Göran Klintberg var ena halvan av Thirteen Moons. Den andra var Micke ²Nord² Andersson. Bandet verkade under större delen av 1980-talet och upplöstes 1990. Sedan dess har Göran rest runt i världen, jobbat som bartender och bildat familj. Nu är han alltså mogen för sin debut. Och det är en riktigt bra debuplatta. I gränslandet mellan rock, country och folkmusik rör sig Klintberg ganska obehindrat på samma sätt som Steve Earle, och Earle är faktiskt inte alls någon dum jämförelse.

Det låter mycket amerikansk rotrock över hela produktionen på det sättet som anstår en Tom Petty eller en John Hiatt. Göran Klintbergs röst är ganska stor, men framför allt bred, och allra bäst är den i de mer countrydoftande låtarna. En mycket positiv svensk överraskning så här tidigt på musikåret 1999.

Anders Tapola
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons