Annons
Nyheter

Kula Shaker: Peasants, pigs & astronauts

Nyheter • Publicerad 20 mars 1999

Indien verkar vara inne och alltfler musiker utforskar den indiska kulturen. Det svenska bandet Speaker smyger inte direkt med att dom har bytt stil till förmån för den österländska musiken. Och Kula Shaker levererar återigen musik influerad från Indien. Sedan finns det ju såklart en och annan låtsasindier Dr.Bombay som naglat sig fast i skivköparna helt enligt kommersialismens dramaturgiska regler.

Kula Shaker är en sammanslagning av britpopen och Ravi Shankar ungefär. Förra skivan, den starka debuten, var i ungefär samma stil och innehöll hitlåtar som Tattva. Det är fortfarande en del sitargitarrer med och kanske ännu mer psykadeliskt än tidigare.

Tyvärr hittar jag inte alls så många starka låtar på den här plattan, men Kula Shaker visar att det fortfarande är de som regerar.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons