Annons
Nyheter

Leja: Platform 23

Nyheter • Publicerad 30 januari 1999

Det är alltid trevligt med nya, unga popband som vågar experimentera och influeras av andra närliggande musikgenrer. Skånska Leja är ett av dessa som här på sin första EP verkligen visar oss det.

Gladpoppiga, leende refränger och rockiga gitarrer förpackat i ett 80-talspunkigt sound som inte kan få mig att sluta tänka på tv-serien Degrassi High.

Annons

Melodierna på Fullmoon Night och You and I är medryckande och där kan betydande paralleller dras till Girlfrendo, ett annat band på gång, med liknande pop-potential.

Det enda jag inte hänger med på är denna eviga sologitarr och att sångerskan Lisas sångröst tyvärr inte håller hela vägen. Med tanke på att detta är Lejas första EP och att alla de andra delarna av skivan nästan är mer upppiggande än koffein så är detta ändå helt, helt okej.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons