Annons
Nyheter

Like animals

Nyheter • Publicerad 3 april 2004

Jönköpingska Dialog cet är ett egensinnigt band. Tidigare skivor har hetat sådant som Ny metall och Konsumera era, och fjärde skivan Like animals innehåller 19 låtar med titlar som Introdjuret, Mazzrilla Gorialla, Dolphin Lundgren och Luke A. Nimaals. Mycket djuriska ordvitsar alltså.

Även musiken är ganska navelskådande, men ändå har Dialog cet släppt loss lite mer på Like animals än de gjort innan. Det som tidigare varit nästan helt instrumentalt har blivit mer "riktiga låtar" nu.

Annons

Det ekar en hel del Television över Dialog cet, och sämre förebilder kan man ju ha. Två elektriska gitarrer stångas och bråkar och kramas med varandra, bygger upp den där tidlösa, filmiska stämningen. I kombination med rakt-på-melodier som i Life can be rats och Like animals blir det oemotståndligt. Nästan lika bra blir det i Sonic youth-larmande låtar som Fakketti fakketti.

Men skivan hade helt klart vunnit på att ta bort ljudexperiment som I am an imal, på att ta ytterligare några steg närmare ett renodlat rockalbum. Jag tror inte att Dialog cet håller med mig. De kallar sin musik labyrintpunk och det är klart att man måste gå runt, runt tills man hittar fram då. Och de gör precis som de vill, förstås.

Helena Söderlundh
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons