Annons
Nyheter

Lollipops favoriter

Nyheter • Publicerad 23 januari 2001

Gruppen består av två 13-åriga tjejer, Alexandra och Emilie. Låtarna på skivan är de gamla barnvisorna Bä bä vita lamm, Imse vimse spindel, Små grodorna med flera. Den enda skillnaden är att de har lagt in popmusik i bakgrunden. Skivan var ganska barnslig tyckte jag när jag testade den så för att få ett större utbud lät jag dagbarn mellan två och fem år lyssna på den. Tvååringarna började dansa direkt och tyckte jättemycket om skivan. Däremot femåringen gillade den inte lika mycket. Jag kan hålla med honom om att visorna är bättre när trummor och synt inte finns med. Barnvisor är ju alltid barnvisor och jag tycker inte att man skall göra om dem.

I samråd med barnen kom vi fram till betyget tre tomtar av fem möjliga. Skivan var ju rolig men inte så rolig som man skulle kunna tänka sig. Den passar nog till lite mindre barn.

SOPHIE LANDGREN, 13 år

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons