Annons
Nyheter

Loudean: No More, No Less

Nyheter • Publicerad 30 januari 1999

Första fullängdaren för det värmländska bandet Loudean efter att ha släppt två singlar och en EP under två år. Jag hade höga förväntningar av Loudean efter att ha hört en del av deras lysande demolåtar och sett dem spela live på Hultsfredsfestivalen förra året.

I centrum står låtskrivaren Karolina Lundgren med gitarr och dyster stämma. Med låttitlar som TV-screen, Wasted och Stereo smakar Loudean verkligen nutid. Undantaget skulle kanske vara Speed - No More, No Less. Men tyvärr kör alla de nya låtarna på skivan i samma spår. På de tidigare låtarna var gitarrerna mer uppskruvade och sången var mer vild.

Jag kan inte hitta en enda låt som sticker ut ur den här massan av släpig, vacker sång och iskalla gitarrer. Trist, men samtidigt stundtals vackert. Varken mer eller mindre.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons