Annons
Nyheter

Neil Young: Storytone

Det är faktiskt Neil Young. Det är ett 92(!)-mannaband. Det är änglakörer. Det är 40-talsjazz. Det går inte ihop alls. Men det är storslagen romantik.
Nyheter • Publicerad 5 november 2014
Foto: 

Det måste vara fel skiva! Nej, det är faktiskt Neil Young. Det är ett 92(!)-mannaband. Det är änglakörer. Det är 40-talsjazz. Det är stråkar. Det är trumpeter. Det är färgfilmen när den var ny. Det är bluesen precis när den flyttar till Chicago. Det är Frankie Boy och Sammy Davies Jr på Ceasars Palace i Las Vegas. Det är George Gershwin. Det är rädda planeten. Det är stoppa klimatförändringarna. Det är fåglar. Det är solsken. Det är månsken. Det är små jävla vackra blommor. Det är en uppbrottsplatta efter ett jättelångt äktenskap. Det är sorgligt. Det är åka bil jättefort bort ifrån allt. Det går inte ihop alls. Men det är storslagen romantik.

Anders Tapola

Neil Young

Storytone

(Reprise/Warner)

Betyg: 4/5

Lyssna på: De Luxeversionen av plattan.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons