Annons
Nyheter

Nick Lowe and Ouality street: A Seasonal Selection For All The Family

Det här är garanterat bjällerklangsfritt. Gamla hillbilllielåtar, lite rockabilly, country och jazztoner från anno dazumal blandas med nyskrivna pärlor som Christmas at The Airport.
Nyheter • Publicerad 11 december 2013
Foto: 

Nick Lowe var väl inte särskilt svårövertalad när skivbolaget föreslog en julskiva. ”Ja, vad vulgärt och kommersiellt!”. Men det här är garanterat bjällerklangsfritt. Gamla hillbilllielåtar, lite rockabilly, country och jazztoner från anno dazumal blandas med nyskrivna pärlor som Christmas at The Airport. Det är elegant på ett sätt som bara ”Jesus of Cool” behärskar. Ron Sexsmiths Hooves on the roof och Wizards I wish it should be Christmas every day är utmärkta covers. Låten A dollar short of happy, som Lowe skrivit tillsammans med Ry Cooder, är en julsaga i Charles Dickens tradition.

Anders Tapola

Nick Lowe and Ouality street

A Seasonal Selection For All The Family

(Proper/Playground)

Betyg: 4/5

Lyssna på: Christmas at the airport

Anders Tapola
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons