Annons
Nyheter

Queensrÿche: Q2k

Nyheter • Publicerad 9 oktober 1999

Breaking the Silence, I Don´t Believe in Love, Eyes of a Stranger, Best I Can, Jet City Woman, Silent Lucidity, Anybody Listening, Out of Mind, Bridge, One More Time och Someone Else är Queensrÿchelåtar av en klass vi aldrig mer kommer att få uppleva. Anledningen är att mannen bakom dem, Chris DeGarmo, har hoppat av.

Som låtskrivare lämnar han ett stort tomrum efter sig, men som gitarrist saknar jag honom inte. Även om Chris DeGarmos gitarrspel är tekniskt oklanderligt är det Michael Wilton som hela tiden stått för de fängslande solona. Queensrÿche består annars av en hoper förstklassiga musiker med Geoff Tate, mannen med rockvärldens största röstomfång, i spetsen.Queensrÿche står alltså inte och faller med Chris DeGarmo. Även om Q2k inte kommer upp i nivå med vare sig Rage for Order, Operation: Mindcrime eller Empire, är The Right Side of My Mind, When the Rain Comes och One Life helt okej spår som visar att de kvarvarande medlemmarna faktiskt kan få till en och annan hyfsad låt om de är på det humöret.

Att Queensrÿche dessutom har ett unikt svärtat sound, ambitiösa arrangemang och en perfektionistisk inställning vad gäller ljudet ­ både live och på platta ­ talar för Seattlegruppens överlevnad.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons