Annons
Nyheter

Tom Jones: Reload

Nyheter • Publicerad 24 september 1999

Tjuren från Wales, eller som jag väljer att kalla honom: Elvis Presleys bäste europeiske vän, rockar till det och bjuder in idel ädel adel inom popbranschen för duetter. Ni har kanske hört singelsläppet Burning down the house, där Cardigans spelar och Jones sjunger ikapp med Nina Persson, i en låt ursprungligen framförd av Talking Heads.

Här finns ytterligare 16 låtar med samma tema. Jones ihop med Robbie Williams, Jones ihop med Pretenders, Jones ihop med Portishead och så vidare.

Annons

Idén med att duettera med andra kända artister i olika covers är kul. Men det håller inte hela vägen. Jones har en röst som få och den är intakt skivan rakt igenom och ofta överglänser han sina kumpaner med sin tunga stämma. Men i längden mäktar inte denna kvinnotjusare med, vilket inte minst bevisas i duetten med Van Morrison, där ²The Man² dominerar ut Tom Jones. Ytterligare bevis på Van Morrisons storhet är att han är den enda av gästartisterna som kör sin egen låt - Sometimes we cry.

Tom Jones som gjort stora saker med It¹s Not Unusual, Delilah och så vidare, ska dock ha all heder. Det är stämningsfyllt, popigt snyggt och rockigt rått ibland men själva knocken saknas dock, men två poäng är ändå godkänt.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons