Annons
Nyheter

Tommy Körberg: Sånger för ensamma älskare

Nyheter • Publicerad 20 mars 1999

Den idiotiska titeln på den här cd:n täcker knappast vad som utspelades på Slakthusets scen i Malmö den 27 november i fjol. För vad har väl Calle Jularbos vals Drömmen om Elin, Ferlins Valsmelodi eller HasseåTages Molins fontän med kärlekskranka enslingar att göra?

Skämt åsido, det finns förstås några snyftare bland dessa evergreens, som sjöngs av Tommy Körberg till stor orkester vid det här tillfället. Vackra Moon River till exempel, likaså Som en bro över mörka vatten, Paul Simons klassiker. Showen hade tidigare getts på Hamburger Börs i Stockholm under hösten, Malmökonserten var den absolut sista föreställningen.

Som krogshow torde den ha varit av det mera pampiga slaget, och att Tommy tycker om att framträda i dylikt sammanhang märks tydligt på hans engagemang. Kraft och tempo präglade konserten och publiken var hörbart med på noterna. Det avslutande numret, en rivig rocklåt, hade titeln Djävulen är kvinna. Om detta påstående är sant, vilket starkt dementeras av undertecknad, kan man emellertid förstå skivans titel.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons