Annons
Nyheter

Walter Trout and friends

Nyheter • Publicerad 23 juni 2006

Walter Trout har en personlig men ganska gäll gitarrton som knockar lyssnaren på skivans första låt, utomordentliga She takes more than she gives. Det är klassisk blues med John Mayall på komppiano, helt i Bluesbreakers anda. Följande WorkinÕ overtime är av samma slag fast med gitarristen Jeff Healey som gästartist. Så fortsätter det, gitarrblues i den högre, ofta tunga, skolan tillsammans med spelande vänner som Coco Montoya gitarr, Bill Bateman trummor och Richie Hayward trummor. På Firehouse mama spelar Trout akustisk gitarr tillsammans med Eric Sardinas.

Walter Trout är väl ingen storsångare, han tar i på samma lite kvävda sätt som Johnny Winter. Men Trout är (liksom Winter) en utmärkt instrumentalist. Så har han också gått den långa skolan i bluesvärlden och har spelat med alla världens stora artister. Skivans inledande intensitet avtar något efter hand även om Trouts gitarr håller sig fräsch. Plattans andra halva blir lite malande och jazziga instrumentallåten Slap happy kunde vi varit utan.

Per-Olof Åstrand
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons