Annons
Nyheter

Wilmer X: Silver

Nyheter • Publicerad 18 mars 2000

Wilmer X är ett pålitligt varumärke i rock- och popbranschen. Inte så konstigt med tanke på bandets långa karriär som ett av landets främsta liveband samt den förmåga de haft att utifrån den okomplicerade träskrocken införliva klockren pop och smekande soul.

Denna gång tar Nisse Hellberg avstamp i det tidiga 70-talets glamrock.Det ekar av tidiga David Bowie och framför allt av T Rex. Efterhand går det dock över i en mer traditionell skånsk Wilmer X-rock. Jag har ändå svårt att påminna mig en mer frustande, livfull och samtidigt omväxlande skiva från Malmös rockmästare.

Nisse Hellberg har som bekant inte bara känsla för att skriva utomordentliga melodier. Han är i sina bästa stunder också en textförfattare av mycket hög kaliber. Barndomsminnet från simskolan med titeln Simma till Amerika och protesten mot informationsstressen i singeln Jag flippar ut är två bra exempel.Wilmer X år 2000 har lyckats behålla samma fräschör som de hade för 20 år sedan. Det är få band förunnat.

Anders Tapola
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons