Annons
Nyheter

Yvonne: True love

Nyheter • Publicerad 9 oktober 1999

Ingen kunde väl tro att tidsenligt solbrända, blonda miss universum Yvonne Ryding tio år efter utnämnandet till världens vackraste kvinna skulle ge namn åt ett mörkt synthpopband. Men så blev det och Yvonne från Eskilstuna har faktiskt trots valet av en genre som i vanliga Svenssons ögon anses aningen obskyr, lyckats etablera sig som ett av Sveriges bättre band.

Kännetecknen elektroniska ljud varvart med klassiska handklappar har följt Yvonne till nya plattan True love där de presenterar sin sedvanliga blandning mellan popmusik och svartklädd synth. Nu ett strå vassare och personligare. Singeln Sleepless nights är en lysande poppärla som utan problem skulle platsa både på Trackslistan och högstadiediskot. Henric de la Cour sjunger riktigt bra, den tidigare osäkra tonen i hans röst verkar spårlöst försvunnen och kvar är en stilfull, lång man som anför sitt band lika bra på skiva som live. Yvonne kan mycket väl få sitt riktiga genombrott i höst, det känns som att de är redo för det nu.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons