Sommar

Therése Johansson, projektledare för Scensommar, Mattias Lenhoff, samordnare och Elin Kihlström, samordnare ser fram emot sommarens föreställningar. År 2018 lockade evenemanget totalt 25 000 besökare. I år hoppas de på minst lika många.
Foto:

Åseda
Åseda Folkets Park blir scen för Smålandsoperan i år igen. Till sommaren 2019 hoppas Christina Gutierrez Malmbom, styrelseordförande och producent för Smålandsoperan på många besökare.
Foto:

Mat & dryck
Som riktig glass, fast nyttigare. Fryst banan mixas med bland annat kakao.
Foto:

Sevärdhet
Glada dagar – Ulrica Hydman Vallien. "Äntligen är Glasgatan hel. Dels har ju några konstverk blivit förstörda. Dels har de jobbat i gatan. Sedan en tid tillbaka är alla på plats. Jag tycker nog att det ser lite smått ut. Jag trodde det skulle bli större, men det blev vad det blev. Glada dagar är laminerat glas. Jag har målat på insidan av två glasskivor och sedan har de fogats samman. Det ska vara lite så att man kan titta in och uppleva saker trots rusk och regn. Tittar man noga ligger det transparenta glasägg på botten - som starten på livet. Och som vanligt är där också en orm som vaktar. Sedan hänger det lite olika grejer och roliga figurer som visar att livet går vidare. Nu hoppas jag att hela Glasgatan får vara i fred från förstörelse och att vi får ha den för evigt. Man får absolut inte ge sig på den!"
Foto: