Annons
Nyheter

Condemned

Nyheter • Publicerad 3 januari 2006

I Fear som kom ut tidigare i år försvann de chockerande och obehagliga överraskningarna efter ett par timmar. Monolith valde att lägga mer kraft på tung action och snygga slowmotioneffekter, än på att bygga upp en påfrestande atmosfär som gjorde att varje minut av spelande ledde ett steg närmare totalt nervsammanbrott.

Condemned är lite av motsatsen till Fear. Livlösa kontorsmiljöer är utbytta mot smutsiga lägenhetsområden och supersoldater med maskingevär är nu istället ett gäng galna psykopater i slitna luvtröjor med järnrör. Där skräcken slutade i Fear börjar den i Condemned. Huvudpersonen Ethan Thomas rör sig extremt sakta bland hyllor och bråte i jakt på de galna psykopaterna, och hans enda vapen är de föremål som går att plocka upp här och där i lägenheterna och på gatan. Den nästan obefintliga ljussättningen, flåsande fienderna och bristen på vapen gör Condemned till årets mest skrämmande spel.

Albin Damberg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons