Annons
Nyheter

Genji

Nyheter • Publicerad 3 januari 2006

Mystiska samurajliknande män i Japan har alltid varit hett. Lika hett och underhållande som dessa är också ett välpolerat actionspel där fighterna är tunga och spektakulära. Genji innehåller både tunga strider och allt som påminner oss om ett samurajfyllt Japan.

Precis som i andra actionlir såsom God of War och Devil May Cry 3 får handlingen stiga litet åt sidan för att ge plats åt ett par intensiva timmar med striderna i fokus. I grova drag så är det en ung man med svärd som ska bekämpa ondskan, tillsammans med en kamrat man finner under spelets gång. På vägen mellan olika byar och städer kan det dyka upp motstånd som måste slås ner innan man kan fortsätta, och det är också här Genjis styrka ligger. Efter att ha utfört ett antal slag laddas en mätare upp, och när den blir full kan spelaren gå in i ett slow-motionläge och på så vis besegra fienderna både enklare och spektakulärare. Genji är snyggt, spektakulärt och riktigt bra, men också riktigt kort. Cirka sex timmar tar det att klara av hela äventyret, å andra sidan har det ett högt omspelningsvärde.

Albin Damberg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons