Annons
Nyheter

Tiger Woods 06

Nyheter • Publicerad 17 januari 2006
Grafiken är oerhört snygg i Tiger Woods 06. Gillar man dessutom golf blir spelet mer intressant. Bild: Gamespress
Grafiken är oerhört snygg i Tiger Woods 06. Gillar man dessutom golf blir spelet mer intressant. Bild: GamespressFoto: 

Min golfintresserade vän var hos mig en kväll och undrade om jag hade något nytt spel han kunde testa. Efter att ha förklarat att de vanliga action- och bilspelen inte skulle intressera honom tog jag fram Tiger Woods 06 för att försöka sysselsätta honom i en halvtimme.

Det visade sig att golfspelet föll honom i smaken, och vi blev sittande betydligt längre än vad det var tänkt från början.

Annons

Tiger Woods golfspel är helt ointressanta för dem som saknar intresse i sporten, för dem som mer än gärna bläddrar förbi PGA-tävlingarna på tv och för dem som inte kan sitta still och beundra en vit boll segla nästan 300 meter i luften efter en riktig fullträff.

Det börjar bli lite tjatigt att i varje recension av ett nytt spel till Xbox 360 berömma dess grafiska kvaliteter, men det vore nästan tjänstefel att inte göra det. Golfarna är nämligen oerhört snyggt och realistiskt återgivna. För ett otränat öga ser de stiliga kamerapanoreringarna verkliga ut efter att Tigern eller hans vänner fått till en perfekt träff med åttagradiga drivern från vit tee.

För det är för sådana människor, som i timmar kan diskutera om pitching wedgen eller lob wedgen ska användas 25 meter från green, som Tiger Woods 06 är något extra. För alla er andra är Tiger Woods 06 bara en uppvisning i grafik och stil.

albin.damberg@smp.se

Albin Damberg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons