Annons

100-procentig 100-dag: "Skönt kvitto"

När i stort sett alla svenska stjärnor är skadade, eller jagar diamanter ute i den stora världen, kan svensk friidrott lita på IFK Växjös Carolina Klüft.
I Finnkampen visade Carro vägen mot en landskampseger med att vinna dubbelt under första dagen.
Sport • Publicerad 28 augusti 2010
Carolina Klüft vann två gånger om i Helsingfors.
Carolina Klüft vann två gånger om i Helsingfors.Foto: Anders Wiklund/Scanpix

26-åringen från Växjö slutade dagen som hon började den, med seger.

Carolina Klüft ledde den svenska trion på 100 meter till en trippelseger och vann loppet på nytt årsbästa, 11,60. Lena Berntsson var tvåa på 11,73 och Emma Rienas trea på 11,76.

Annons

– Jag var lite seg i starten, men det känns jättebra att löpformen finns där. Det är skönt att ha med sig när man går in i grundträningen i höst, säger Carolina Klüft.

Tränaren Agne Bergvall var ett enda leende efter Finnkampens dag ett:

– Carolina sprang på en tid som är tolv hundradelar från hennes personliga rekord. När det gäller snabbheten vet vi att det blir bättre och bättre. Vi fick ett oerhört skönt kvitto på att det funkar.

– Jag har svårt att se att någon svensk dam har en snabbare topphastighet än Carro just nu, då menar jag maxfarten under loppet, fortsätter Agne Bergvall.

På den avslutande korta stafetten avslutade Carolina Klüft och säkrade svenska segern (44,21).

För de andra kronobergarna blev det mer blygsamma placeringar.

Ulrika Johansson, IFK Växjö, håller på att tacka för sig som löpare. På 400 meter häck blev Ulrika femma med 59,98.

– Ulrika har en osäkerhet i häcktekniken och orkar inte hela vägen. Ulrika har helt enkelt den här standarden just nu, säger Agne Bergvall.

Femteplatser blev det även för klubbkompisarna Anna Wessman och Emil Svensson.

Anna kastade sitt spjut 51,09 och hittade samma nivå som på SM, där hon slog till med ett bra kast i Falun. Emil stannade på 2.09 i sin seniordebut på Olympiastadion.

Annons

Alvestas Finnkampsbidrag Stefan Kvist hade sämsta årsbästa bland de sex i slägga. Stefans 66,48 i tredje omgången kunde inte föra upp honom från sjätteplatsen i en gren som slutade med finskt 16–6.

I gånglandskampen fick Christer Svensson, Växjö AIS, chansen som reserv för reserven. Detta sedan brodern Fredrik tackat nej för förkylning.

Christer, som gjorde sin andra Finnkamp, jubilerade med sin 450:e gångtävling. Han slutade sexa med 46,00,2 i en tävling som vanns av Andreas Gustavsson med 40,59,3.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons