20-åring poängräddare för Varberg

Varberg knep en viktig poäng i bottenstriden hemma mot Kalmar FF.
Sydafrikanen Tashreeq Matthews, 20, blev poängräddare med sitt 1–1-mål sent i den andra halvleken.
Fotboll • Publicerad 4 juli 2021
Varbergs Tashreeq Matthews jublar efter att ha gjort 1-1.
Varbergs Tashreeq Matthews jublar efter att ha gjort 1-1.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Det var en händelselös inledning av matchen som främst präglades av kamp och tuffa dueller.

Efter knappt 40 minuter bjöds Varberg på en gratischans Kalmarmålvakten Lucas Hägg Johansson slår bollen rakt till Robin Tranberg som blev fri i straffområdet. Hägg Johansson revanscherade sig dock direkt genom att rädda friläget.

Med drygt 20 minuter kvar av matchen kom en kalldusch för Varberg som varit närmast ett ledningsmål.

På en kontring placerade Oliver Berg in 1–0 snyggt för gästande Kalmar.

Men det dröjde inte länge innan repliken kom. När klockan slog 76 minuter skickade Tashreeq Matthews in kvitteringen via en försvarare.

– Jag tycker vi förtjänade tre poäng i dag med tanke på våra chanser, men vi tar den här poängen, säger målskytten i Discovery.

Poängen till trots så stannar Varberg på en femtondeplats då Häcken hemmaslog AIK med 2–1.

– Vi ska framåt och uppåt härifrån och göra vårt bästa för att avancera i tabellen, säger Matthews.