Annons

20 bilar klara till nya STCC-säsongen

STCC • Publicerad 17 december 2021
Regerande mästaren Robert Dahlgren på Mantorp Park förra säsongen. PWR är en av de team som kommer tillbaka säsongen 2022. Arkivbild.
Regerande mästaren Robert Dahlgren på Mantorp Park förra säsongen. PWR är en av de team som kommer tillbaka säsongen 2022. Arkivbild.Foto: Micke Fransson/TT

Trots pandemin ser STCC ut att kunna leverera ett starkt startfält säsongen 2022.

När anmälningstiden gick ut i mitten på december kunde STCC räkna in 20 anmälda bilar. Bilarna är fördelade på elva team och där hälften av startfältet utgörs av helt nya TCR-bilar.

Annons

"Vi har tveklöst en spännande säsong framför oss", säger Micke Bern, vd för STCC i ett pressmeddelande.

Under de tre senaste säsongerna har STCC ökat från nio helsäsongsanmälda bilar 2019 till 12 bilar 2020 och 13 bilar under fjolårssäsongen.

Detaljer om vilka team som kommer att stå på startlinjen och vilka förare som sitter bakom ratten i respektive bil kommer teamen att offentliggöra under våren.

STCC startar på Ring Knutstorp i mitten på maj och kör totalt fem tävlingshelger.

Fakta: STCC 2022

13–14/5: Ring Knutstorp

29–30/7: Skellefteå Drivecenter Arena

19–20/8: Gelleråsen Arena

4–5/9: Anderstorp Motorbana

30/9–1/10: Mantorp Park

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons