Annons

Åby bara nära mot serieledarna

Det var ytterst nära att Åby/Tjureda lyckades lugga suveräna serieledaren Åtvidaberg på poäng i lördags.
Trots en tapper insats förlorade Åby med 5–6 (2–2) inför 128 åskådare på en regntung konstisbana i Åby.
Sport • Publicerad 11 december 2011
Åtvidabergs Oscar Karlsson slår till efter hörna, men Åbymålvakten Carl Warelius är snabbt nere och parerar skottet.
Åtvidabergs Oscar Karlsson slår till efter hörna, men Åbymålvakten Carl Warelius är snabbt nere och parerar skottet.Foto: Lena Gunnarsson
Skadade Åbyspelaren Dennis Sjögren hjälps av en lagkamrat av planen.
Skadade Åbyspelaren Dennis Sjögren hjälps av en lagkamrat av planen.Foto: Lena Gunnarsson

– Jag tycker vi var värda minst en poäng. Killarna gjorde en helgjuten insats och vi var lika bra som Åtvidaberg, men vi hade ingen medstuds, säger Åbytränaren Mikael Ekedahl.

Inför matchen hade Åtvidaberg vunnit fyra raka matcher med de övertygande siffrorna 10-1, 12–5, 9–0 och 11–1. Åtvidaberg är med stormsteg på väg tillbaka till allsvenskan som man trillade ur inför den här säsongen. De som kan sitt östgötalag säger att det har ännu mer spets i år.

Annons

Åby åkte på säsongens tredje förlust, men bjöd mot Åtvidaberg på ett spel som lovar gott inför fortsättningen.

Regnet gjorde att isen inte var i bästa skick och därför var modellen oftast långa lyror från båda lagen. Åtvidaberg hade mer bollinnehav och hade ett tätt samlat försvar som vållade Åby stora bekymmer.

Men Åby stod också upp bra defensivt och Åtvidaberg skapade faktiskt inte fler heta målchanser än hemmalaget.

– I första halvlek var Åtvidaberg lite hetare än oss tycker jag, men i andra var vi bättre och gav dom en riktig match. Det var rätt svårspelat eftersom regnet gjorde isen knottrig och därför blev det mycket långbollar, säger Åbys duktige libero Lars Thuresson.

Thuresson dirigerade sitt försvar på bästa sätt och bakom sig hade han duktige målvakten Carl Warelius som stod för ett par riktigt svettiga räddningar.

Offensivt hade Åby vassa vapen i Johan Gunnarsson (två mål) och Gustav Johansson (ett mål). Andreas Haraldsson och Gustav Warelius gjorde också varsitt mål.

En viss sordin på ”bandyfesten” kom med tio minuter kvar av första halvlek när Åtvidabergs Yurij Nikulshin klappade till Åbys Dennis Sjögren med klubban så illa att Åbyspelaren föll och vred axeln ur led.

Sjögren skickade i väg klubban i vrede och åkte på en tiominutare han också – för olämpligt uppträdande, men det var ändå slutspelat för den skridskostarke vänsterbacken som fick transporteras i väg i ambulans.

Dennis, som också representerar Vetlandas juniorlag, gjorde årsdebut för Åby och kunde nog ha önskat sig en trevligare sådan. Hur länge den 19-årige talangen tvingas vila från bandyn återstår att se.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons