Annons

Åhsbergs två mål tog Lakers till final

Två snabba mål från Daniel Åhsbergs klubba i början av tredje perioden blev avgörande då Växjö Lakers besegrade värdklubben Vaasan Sport med 3–1 (0–1, 0–0, 3–0) i Vaasan Cup.
Sport • Publicerad 20 augusti 2010

Hemmalaget är extremt snabba och duktiga skridskoåkare och försökte från första nedsläpp att åka sönder gästerna. Växjö ska vara glad över att det blott var underläge med ett mål efter inledningsperioden.

Växjö jobbade sig in i matchen i mellanakten, och sedan Åhsberg visat vägen med 1–1 efter 2.24 och 2–1 59 sekunder senare av slutperioden, var det omvända förhållanden.

Annons

– Vi är mer resoluta där och får därigenom större trygghet i vårt spel. Kul att de nya killarna och våra unga killar kommit bra in i spelet, kommenterade Lakerstränaren Janne Karlsson.

Med tio sekunder kvar av matchen fick han se Johan Andersson sätta 3-1 i tom kasse. Segern innebär att Växjö får möta Lukko, ett av Finlands bästa lag, i finalen.

– Jag såg dem idag och vi har respekt utan att vara rädda. Det är ett riktigt bra lag, som ska bli kul att få möta, avslutar Karlsson.

Mikael Svensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons