Annons

Åkervall avgjorde igen

Brage kom till matchen mot Öster med en utpräglad målskytt. Daniel Åkervall hade tio mål på sitt samvete när han sprang in på Värendsvallens matta. Efter 83 minuter hade han elva och var snart matchhjälte.
Sport • Publicerad 16 augusti 2010

En målskytt är guld värd heter det. I Öster finns ingen som orkat med fler än fyra mål så här långt.

– Jag visste att vi alltid skapar något framför motståndarnas mål. När vi väl får de lägena har vi varit effektivt under säsongen, säger Daniel Åkervall.

Annons

Omarkerad fick han skalla in segerbollen och därmed hade Brage tagit maximala sex poäng mot Öster i de båda seriemötena.

– Öster hade mycket målchanser, men det var ingen publikmatch. Ingen match med bländande fotboll och det kanske berodde på situationen som båda lagen befann sig i, funderar Daniel Åkervall.

Han och målvakten Gerhard Andersson hyllades lite extra.

– Vi tog tre fruktansvärt viktiga poäng och har nu ett glapp ned till kvalstrecket. VI hade marginalerna med oss till hundra procent och ett gammalt ordspråk säger att ibland förtjänar man turen, säger Gerhard Andersson.

Hans reflexräddning på mållinjen i 82;a minuten på Anton Henningssons närskott var en stark prestation.

– Jag hade täckning på ena hörnet och jag gjorde en snabb förflyttning. Jag fick upp knäet och räddade, minns Gerhard.

Säsongens bästa räddning?

– Nej, nej, jag har gjort bättre, svarar han med ett leende.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons