Annons

Åkesson nära bli segerskytt

15.09 in i tredje perioden pangade Mattias Åkesson in 3–2 till Troja mot Oskarshamn och var på god väg att säkra en efterlängtad trepoängare.
– Klart man hann tänka att man kunde bli matchvinnare, men fem minuter är mycket i hockey, sa Mattias som fick se hoppet släckas blixtsnabbt.
Sport • Publicerad 26 oktober 2010

Bara 1.01 senare stod det 3–3 och till slut fick Mattias Åkessons Troja nöja sig med en poäng.

– Det kändes som om det var vår tur den här gången, men icke. Det här är typiskt för lag som ligger i botten och krigar. Just nu känns det tungt, men vi fick i alla fall med oss en poäng och kan inte vara helt besvikna, sa Mattias Åkesson när han stod och pustade ut utanför omklädningsrummet.

Annons

– Första perioden var en av våra bättre den här säsongen och i tredje tycker jag att vi jobbade hårt och skapade mycket. I andra hade vi det svårt med alla utvisningarna.

Vid det snygga 3–2-målet samarbetade Åkesson med radarkompisen Mattias Nilsson. Åkesson slog till direkt på Nilssons fina passning. Firma Åkesson/Åkesson vara nära att fixa en favorit i repris, men avslutet var inte lika lyckosamt andra gången.

– Jag tror att mitt skott tog på målvaktens skridsko, sa Åkesson efter att direktskjutit på ett nytt öppnande Nilsson-pass.

– Vi hade pratat om att jag skulle försöka dra på direkten och det gick bra en gång, konstaterade Mattias Åkesson.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons