Annons

Åkesson och Anderson till Öster

Öster har gjort klart med två nyförvärv.
Målvakten Björn Åkesson från IFK Värnamo och mittfältaren Charles Anderson från Landskrona har båda skrivit treårskontrakt med klubben.
Sport • Publicerad 8 november 2009

Åkesson ersätter Robin Malmkvist, som i tisdags blev klar för allsvenska Halmstad BK.

Den 31-årige målvakten inledde karriären i Älmhult, men har de senaste sju åren tillhört IFK Värnamo. Nu lämnar han söderettan för superettan.

Annons

– Jag har spelat med honom själv i Värnamo, och vet vilka kvaliteter Björn har. Det är många i Värnamo som har undrat varför inga andra klubbar velat värva honom. Hade han varit några centimeter längre (Åkesson mäter 180 centimeter, Smp:s anm) tror jag att han redan hade spelat i en högre serie, säger Östertränaren Andreas Ottosson till smp.se.

– Han är bra med fötterna, har bra speluppfattning. Samtidigt tar han skotten, och tar det han ska i straffområdet. En bra målvakt helt enkelt.

Under söndagen gjorde Öster även klart med mittfältaren Charles Andersson, som fyller 24 i december. Den gångna säsongen gjorde han 24 matcher (16 från start) i superettan för Landskrona Bois. Anderson är född i Kamerun, men kom till Malmö 2002. Han har tidigare även representerat Malmö FF:s ungdomslag och Trelleborg i superettan.

– En central mittfältare, som varit balansspelare i Landskrona. Charles är en bra passningsspelare, spelar mycket på ett eller två tillslag, med god teknik, säger Andreas Ottosson.

Både Åkesson och Anderson går till Öster gratis, då deras nuvarande kontrakt går ut i år.

Läs mer om värvningarna i måndagens Smålandsposten.

Per Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons