Annons

Åklagare vill se allsvensk spelare utvisad

Den allsvenska fotbollsspelare som åtalats för våldtäkt mot barn krävs på 200 000 kronor i skadestånd.
Åklagaren vill att han utvisas ur Sverige om det blir en fällande dom.
Brott • Publicerad 7 maj 2018

Hans advokat Mikael Sundman säger att spelaren nekar till de brott han åtalats för, två fall av våldtäkt mot barn i september 2016 och juni 2017. Spelaren har haft sex med flickan, men han trodde att hon hade fyllt 15 år.

– De har varit ett par, säger försvarsadvokaten.

Annons

Detta påstående går på tvärs mot vad åklagaren hävdar. I ett pressmeddelande i samband med åtalet skriver Åklagarmyndigheten att han inte haft en relation till flickan. "Han har varit drivande till att de har träffats. Våld eller hot om våld har inte förekommit", skriver Åklagarmyndigheten.

Under förhandlingen kommer försvarssidan att försöka bevisa att flickan är äldre än vad som uppgivits för myndigheterna, bland annat med hjälp av egna vittnen. Fotbollsspelaren hävdar också att de tider och platser som anges i åtalet inte stämmer.

Eftersom det handlar om ett misstänkt sexualbrott har domaren beslutat att merparten av förhandlingen ska hållas bakom stängda dörrar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons