Annons

Alexander Björk med i toppstriden

En veckas träning och semester verkar ha gjort nytta för Alexander Björk. Växjögolfaren slåss i toppstriden av veckans tävling i Azerbajdzjan.
Sport • Publicerad 2 augusti 2014

Efter två rundor på banan i Quba, Azerbajdzjan, ligger golfaren från Växjö GK delad trea. Han är nio under par efter 68 slag första dagen och 67 slag under fredagen. Två slag före är ledaren Ben Evans från England.

– Jag har spelat väldigt stabilt. Gjort få misstag och mycket riktigt bra slag. Framför allt svingmässigt har allt fungerat kanon, men även haft bra känsla på green och fått i de puttar jag ska sätta. Sen kan det givetvis alltid trilla i mer men jag är nöjd såhär långt, säger Alexander Björk.

Annons

Växjögolfaren är tillbaka på Challengetouren efter en veckas vila och träning under en vecka. Han hoppade över en tävling i Frankrike.

– Fokus var egentligen på en blandning av vila och träna. Jag behövde vila kände jag men ändå inte tappa svingen. Så tränade på förmiddagarna sen tog jag hela eftermiddagen ledigt så blev lite bad, båtåkning och träffa familjen.

Alexander Björk inledde torsdagens runda stabilt, men avslutade lite svajigt med två bogeys de tre sista hålen. Under fredagen svarade han för en runda helt fri från bogeys. De sista nio hålen gick han fyra under par. Alexander Björk vet vad som krävs för att behålla platsen i toppen.

– Fortsätta att spela lika lugnt som jag har gjort hittills. Vara smart från tee och träffa mycket fairways och fortsätta slå upp bollen nära flaggan så jag har många birdiechanser.

Växjögolfaren har hittills gjort tolv tävlingar på touren under 2013. Bästa slutplaceringen är en 18:e plats i Slovakien. Vinnaren i Azerbajdzjan får drygt 400 000 kronor i prispengar.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons