Annons

Allsvenskan nästa för Kullberg

Emma Kullberg lämnar Öster. Mittbacken spelar med allsvenska Vittsjö kommande säsong.
Sport • Publicerad 3 januari 2012
Emma Kullberg lämnar Österdamerna. Nästa säsong spelar hon allsvenskan med Vittsjö.
Emma Kullberg lämnar Österdamerna. Nästa säsong spelar hon allsvenskan med Vittsjö.Foto: Lena Gunnarsson

20-åriga Emma Kullberg kom till Öster från Umeå inför förra säsongen. Efter ett år i söderettan väntar nu åter allsvenskt spel för mittbacken.

– Det känns bra att jag vet vart jag ska spela nästa år. Det har inte varit lätt att komma till ett beslut, säger försvararen till Västerbottens folkblad.

Annons

Enligt tidningen nobbade Emma Kullberg anbud från Djurgården och finska Åland United. Hennes kontrakt med Öster hade gått ut.

– Åland var intressant men jag bestämde mig för att jag ville spela i Sverige och då blev det Vittsjö. Jag har fått väldigt bra kontakt med tränaren Tomas Mårtensson. En annan fördel är att det är nära Växjö, där min kille bor.

Vittsjö vann söderettan förra säsongen utan att förlora en match. En annan tidigare Österspelare, anfallaren Sofie Andersson, var som skyttedrottning en högst bidragande orsak. Emma Kullberg tror att hennes nya lag klarar steget.

– Jag tror att det kommer att gå bra för oss. Vittsjö har ett starkt lag offensivt och det måste man ha för att klara sig i damallsvenskan. Jag har spelat mot dem med Öster och man såg att det var allsvenska spelare, säger Emma Kullberg till Västerbottens folkblad.

Kontraktet med Vittsjö löper över ett år. Den skånska klubben uppvaktar också Emma Kullbergs mittbackskollega i Öster, Sanna Svensson. Hon har ännu inte bestämt var hon spelar nästa säsong.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons