Annons

”Allt vi fått är lite andrum”

Straffseger över Färjestad efter sex raka nollpoängare.
Det är ett trendbrott.
-Allt vi fått är lite andrum, säger Växjö Lakers tränare Janne Karlsson.
Sport • Publicerad 11 oktober 2012
Matchen mot Färjestad innebar ett trendbrott för Växjö Lakers som tog poäng efter sex raka matcher där laget fått gå av rinken utan poäng. Petr Vampola inledde målskyttet. arkivfoto: lena gunnarsson
Matchen mot Färjestad innebar ett trendbrott för Växjö Lakers som tog poäng efter sex raka matcher där laget fått gå av rinken utan poäng. Petr Vampola inledde målskyttet. arkivfoto: lena gunnarssonFoto: 

Förluster mot Linköping, Rögle, Luleå, Modo, HV 71 och AIK.

Sedan stoppades blödningen.

Annons

Bakom tisdagens seger över Färjestad låg ett helt batteri av ändringar från ledarstaben, som återigen stuvat om och gjort rockader i laget. Den laguppställning som presenterades före match visade sig dessutom vara fejkad. Något som också ingick i taktiken.

- Jag gav Fredde (Hellgren) i uppdrag att dribbla lite. ”Sätt inte upp kedjorna”, sa jag till honom, avslöjar Janne Karlsson.

Om det förvånade Färjestad är okänt, men faktum är att gästerna från Karlstad såg mer än lovligt bleka ut.

-Färjestad gjorde en dålig match. De var inte ödmjuka. Samtidigt hade de fått det oerhört tufft mot oss även om deras inställning varit bättre, säger Janne Karlsson.

Just inställningen och den kollektiva insatsen i Växjö Lakers är saker som särskilt gläder Janne Karlsson. Samtliga formationer och backpar i Coop Arena i kväll kommer att vara identiska med de som lirade i tisdags.

-Jag kände kemin i alla linorna och jag upprepar det jag tidigare sagt: om vi jobbar tillsammans och är aggressiva samtidigt som vi har ett leende på läpparna kan vi slå alla lag. Vi hade vår bästa träning i måndags och jag visste att vi skulle göra en bra match, säger Janne Karlsson.

Ni hade er bästa träning, säger du. Har ni haft dåliga träningar tidigare?

-Vi har haft bra träningar hela tiden men ibland har passionen saknats. Jag hade samma känsla under försäsongen; vi tränade bra men under matcherna åkte vi och väntade på någonting. Kanske har vi blivit lite bortskämda av alla bekvämligheter som följt med elitserieavancemanget. Att vi måste åka från Växjö klockan sju på morgonen flyga reguljärt till Luleå från Ronneby via Arlanda tror jag därför bara är bra. Det är lätt att glömma bort att det inte var länge sedan vi, direkt efter en Trojamatch, satte oss i en buss och åkte upp till Umeå. Nu blir det lite ”back to the roots” och det är bara bra.

Hur följer ni upp det här trendbrottet med ytterligare poäng?

-Det handlar om att våga nu. Du måste våga förlora för att vinna. Det gjorde vi mot Färjestad. Vi höll inte tillbaka utan gick för seger. Vi vågade skapa chanser. Allt handlar om att våga.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons