Annons

Alm lämnar Häcken – klar för Odense

Vårsäsongen ut – sedan är Andreas Alms tid i Häcken över.
Tränaren har köpts loss av danska Odense.
"Allt har gått väldigt fort", säger Häckens sportchef Martin Ericsson.
Fotboll • Publicerad 15 maj 2021
Andreas Alm lämnar Häcken och är klar för Odense. Arkivbild.
Andreas Alm lämnar Häcken och är klar för Odense. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Med endast två poäng på sex allsvenska omgångar har Andreas Alms framtid i Häcken blivit ett hett samtalsämne.

Nu är 47-åringens tid i klubben inget mer att diskutera.

Annons

Enligt ett pressmeddelande från Häcken har Alm nämligen "värvats" av danska Odense, och det är klart att han lämnar klubben efter den korta vårsäsongen.

"Vi har haft några av klubbens bästa år med Andreas Alm som huvudtränare. Allt har gått väldigt fort nu men det uppstod ett tillfälle där vi kunde hitta en lösning som blir bra både för oss, för Andreas och för Odense", säger sportchef Martin Ericsson i pressmeddelandet.

Affären betyder att Alm har två allsvenska matcher samt svenska cup-finalen mot Hammarby den 30 maj kvar i svartgult innan han lämnar Hisingen för Danmark.

"Min återstående tid i klubben handlar bara om hur BK Häcken ska ta poäng och vinna cupen i ett utsatt läge. Det är en arbetsuppgift jag ser fram emot att klara av tillsammans med spelarna och resten av klubben", säger Alm, som kom till klubben inför säsongen 2018 och förde Häcken till cupguldet 2019 och sedan tredjeplatsen i allsvenskan 2020.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons