Älmeboda lyfte sig efter stressig start

Ett decimerat Älmeboda/Linneryd tog tre viktiga poäng hemma mot Karlshamn. Man vann med 3-1 efter 2-1 i halvtid. Laget har därmed fem poäng upp från sin kvalplats till Emmaboda närmast under nedflyttningsstrecket.
– Vi var det bättre laget och vann rättvist tycker hemmatränaren Jonas Petersson.
Sport • Publicerad 16 augusti 2010

– Laget är effektivt framåt och spelar med självförtroende analyserar han.

Hemmalagets lagkapten Henric Svensson lämnade återbud på morgonen på grund av feber. Jonas Blomqvist var bortrest. Redan i den 13:e minuten tvingades man byta ut både Oscar Carlsson och Dennis Andersson på grund av skador.

– På grund av dessa ändringar började vi aningen stressigt, säger Jonas.

Karlshamn började matchen bra och tog ledningen i den 18:e minuten Målskytt var Jonathan Karlsson som utnyttjade ett friläge. Hemmalaget ville ha målet underkänt då de menade att bollen studsade på målskyttens hand. Jonathan var nära att bli tvåmålsskytt i den 27:e minuten när han prickade ribban med en hård boll.

Efter hand lyfte sig hemmalaget och Joakim Ivansson nickade i ribban. Laget fick två psykologiska mål strax före halvtidsvilan. Erik Karlsson gjorde det första när han drog en försvarare efter en crossboll. Sedan vände Eric Svensson runt i straffområdet och gav hemmalaget ledningen på övertid efter en passning från Niklas Gunnarsson.

Matchen avgjordes i den 58:e minuten när Karlshamnsmålvakten Kenneth Rydberg var passiv och förlorade en duell mot Erik Karlsson. Hemmalaget fick Emil Carlsson grovt utvisad sedan han satt upp händerna i ansiktet på en Karlshamnsspelare när elva minuter återstod.

– Vi fick spela 4-4-1 och backa hem säger Jonas.

– Karlshamn hade svårt att skapa något tryck utan hemmalaget kunde utan större besvär hålla undan.

Klart bäst i Karlshamn i en tuff match som innehöll nio varningar var yttermittfältaren Jonathan Karlsson. Mittbacken Tobias Johansson gjorde en mycket bra match i hemmalaget. Mittfältaren Sinan Gerzic och anfallaren tvåmålsskytten Erik Karlsson höjde sig också över mängden i ett lag där ingen föll ur ramen.