Annons

Älmhult tog en tung trepoängare

Gårdagens match på Hejan Saxemara i Ronneby blev en riktig fullträff för Älmhults IF. En stark insats och en välförtjänt 2–0-seger förde upp ÄIF ovanför det negativa kvalstrecket i tabellen.
Sport • Publicerad 27 juni 2014

– En riktigt skön seger, tyckte glade Älmhultstränaren Stefan Persson.

– I första halvlek spelade vi en fin anfallsfotboll och gjorde två snygga mål. Vi hade faktiskt bud ytterligare något mål innan pausen.

Annons

Högermittfältaren Simon Lundin hade en bra kväll och spelade fram till både Adi Trokic 0–1 i den sjätte minuten och till Liridon Bajgoras 0–2 på nick i den 29:e.

– I andra halvlek spelade vi inte lika frejdigt, utan mer kontrollerande. Och vi hade ett par fina målchanser, bland annat ett stolpskott från Simon Lundin. Vår seger var rättvis, sa Stefan Persson.

Simon Lundin gjorde sin bästa match i ÄIF-dressen, men det var främst en stark laginsats som gav Älmhult trepoängaren.

Stefan Persson gladdes speciellt åt Kalle Johanssons comeback.

– Kalle hade matchtröjan på sig för första gången på nio månader och han orkade i en timme. Det var mer än vad jag vågat hoppas på.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons